vrijdag 2 september 2016

Open Monumentendag Flevoland

Op 10 en 11 september vindt de Open Monumentendag plaats. Door heel Nederland en ook in Flevoland worden unieke gebouwen opengesteld.
Op zaterdag 10 september is dit in Dronten het geval.

Speciaal ter gelegenheid van de Open Monumentendag organiseert de gemeente Dronten, samen met stichting Geschiedschrijving Dronten, een monumentenroute.

Zo op het eerste oog heeft een jonge gemeente als Dronten niet zoveel monumenten. Maar wie goed kijkt, vindt ook hier monumenten en zeker een mooie geschiedenis. Frits Schmidt, voorzitter van Stichting Geschiedschrijving Dronten, neemt u zaterdag 10 september mee langs een aantal monumenten in het centrum van Dronten.

Het landelijke thema van de Monumentendagen is Iconen en symbolen. In de gemeente Dronten zijn de kerken opgesteld als iconen, als bakens in de gemeente. Daarom gaat de wandelroute ook langs de drie kerken in het centrum. Bij de Ludgeruskerk bent u getuige van een stukje generale repetitie voor het inwijdingsconcert van het gerestaureerde orgel, erg bijzonder! Het eindpunt van de route is De Meerpaal, ontworpen als centrale ontmoetingsplek. De liefhebbers kunnen hier nog een kijkje achter de coulissen krijgen…

De route van ongeveer 2 kilometer start om 10.30 uur bij het Gemeentehuis. Voor die tijd kunt u het carillon bekijken (van 10.00 uur tot 10.30 uur). Na ongeveer 1,5 uur eindigt de route bij De Meerpaal.
Deelname is gratis, opgeven kan via communicatie@dronten.nl. Meer informatie over het programma vindt u op www.dronten.nl (Zoek op Monumentendag).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten