zaterdag 15 juni 2013

Horsterwold-Hulkesteinsebos wint EDEN award 2013

In Naturalis Leiden is het Horsterwold en Hulkesteinse Bos in Zeewolde uitgeroepen tot de winnaar van de EDEN award 2013. Uit handen van de juryvoorzitter Rob van Brouwershaven ontvingen wethouder Gerben Dijksterhuis van Zeewolde en boswachter Hans-Eric Kuypers de duurzaamheidsprijs inclusief een cheque ter waarde van € 25.000.

Volgens juryvoorzitter Van Brouwershaven is het natuurgebied "een ruwe diamant met veel potentie. In het Horsterwold en het Hulkesteinsebos beseft men heel goed dat behoud en ontwikkeling van natuur een belangrijke economische kanskaart is. Daarom werken ondernemers en natuurpartners constructief en duurzaam samen aan de ontwikkeling van natuur én economie. Het gebied is natuurlijk nog jong, maar biedt nu al volop ruimte aan verschillende vormen van recreatie".

Het prijzengeld van € 25.000 zal door het Horsterwold en het Hulkesteinse Bos aangewend worden voor de realisatie van een vogelkijkhut/uitkijktoren.

De EDEN award is een initiatief van de Europese Commissie om meer aandacht te vestigen op duurzame ontwikkeling van toeristische bestemmingen in Europa. Elke deelnemende lidstaat organiseert een eigen selectietraject en kiest een eigen winnaar. EDEN kent een jaarlijks wisselend thema. In 2013 staat 'Natuur voor iedereen' centraal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten